The New Shining - Wake Up Your Dreams

Rockmuziek leek een paar keren ten dode opgeschreven, maar er zijn zat liefhebbers van stevig snarenwerk om het voortbestaan te garanderen. Toch waagt The New Shining de oversteek naar een breder publiek.

 

Nu Kane er een jaar tussenuit gaat en Anouk de gitaarmuziek voorgoed de rug lijkt te hebben toegekeerd, is het tijd voor een frisse wind door de nederrock. Wie weet kan The New Shining uit Rotterdam ervoor zorgen met het vierde album Wake Up Your Dreams, dat een rechtstreekse voortzetting is van dubbelalbum Stripped/Full Circle.
De mix van akoestische liedjes en stevige rock bleek na zes jaar zwoegen aan te slaan en de balans tussen beide uitersten wordt ditmaal vervolmaakt. The New Shining vindt met uiterst gangbare liedjes een midden tussen de pophits van Train, de arenarock van Nickelback en het gevoelige solorepertoire van Eddie Vedder.

Trompetklanken
De scherpe randjes zijn er definitief af en frontman en liedschrijver Xander Stok kiest voor toegankelijke radioliedjes als Run Baby Run, Meant To Be The One en Do The Right Thing. De nummers We Are The Ones en Is This How It Ends worden zelfs van zomerse trompetklanken voorzien. Devil On My Tail geldt als het hardste nummer.
De (semi-)akoestische uitstapjes als Words Right Out Of My Mouth, Will You Stay A Little Longer, Where Do I Stand en het reeds genoemde Do The Right Thing zijn vast onderdeel geworden van het oeuvre van The New Shining. De vraag die rest is of de op Amerikaanse leest geschoeide rock niet zijn houdbaarheidsdatum al bereikt heeft.