The New Shining - Wake Up Your Dreams

The New Shining ken je misschien wel van de albums ‘Supernatural Showdown’ en ‘Hedges Against The Night’ waarmee ze al lieten horen wat ze in hun mars hadden. Maar eigenlijk maakten ze vorig jaar pas echt indruk met de release van hun derde plaat, het dubbelalbum ‘Stripped/Full Circle’ en het nummer ‘Can’t Make Up My Mind’. De oud-winnaar van de Serious Talent Award komt nu met een gloednieuw album, getiteld ‘Wake Up Your Dreams’.

De stevige, op Amerikaanse leest geschoeide poprock leverde het viertal eerder dit jaar al drie Edison Pop nominaties op en ook nog eens twee nominaties voor de 3FM Awards. Net als op ‘Stripped/Full Circle’ laat de band op ‘Wake Up Your Dreams’ wederom horen dat ze goed uit de voeten kan met semi-akoestische rockballads. De prima stem van zanger Xander ‘Nax’ Stok draagt daar zeker aan bij. Het album trekt de lijn van ‘Stripped’ door met openhartige en persoonlijke teksten en pakkende poprock.

Twaalf nummers lang weet The New Shining met ‘Wake Up Your Dreams’ te boeien. Met catchy nummers als de singles ‘Run Baby Run’ en ‘Do The Right Thing’ , maar ook met songs als ‘Is This How It Ends?’ en ‘Words Right Out Of My Mind’ . Pakkende melodieën die het goed zullen doen op radio. Een en ander hebben de mannen al live laten horen bij GIEL op 3FM.

De stijgende lijn die The New Shining eigenlijk al sinds het debuutalbum ‘Supernatural Showdown’ heeft ingezet, lijkt met ‘Wake Up Your Dreams’ een voorlopig hoogtepunt te hebben bereikt. Het moet wel erg raar lopen wil de band met dit album niet definitief doorbreken.