The New Shining knalt er meteen in en laten niet meer los tijdens 3FM Serious Talent tour in Bibelot!

3FM Serious Talents on Tour in Bibelot: daar moeten we bij zijn, gezien de geschiedenis van deze tour die voor de derde keer plaatsvindt. Eerder waren onder andere Handsome Poets en Chef’Special te bewonderen, dus grote kans dat de acts van deze avond, Mattanja Joy Bradley en the New Shining, in de nabije toekomst Nederland omver blazen met hun talent.

De vier mannen van the New Shining knallen er meteen in en laten niet meer los. Rock in zijn puurste vorm. Na het eerste nummer vertelt Frontman Nax (Xander Stok) de toeschouwers wat ze verder kunnen verwachten: veel nieuwe nummers. “Dus be gentle”, verzoekt hij. Elke song die ze spelen, staat als een huis. Stuk voor stuk potentiële hits. Harder, maar net zo pakkend als hun hitsong Can’t Make Up My Mind. Nax vult de ruimtes tussen de nummers op met gezellige praatjes, alsof hij tegen goede vrienden praat, om vervolgens na een slokje Jägermeister weer op te gaan in de muziek. Vaak zingt hij met zijn ogen dicht, maar dit wordt hem vergeven. De zaal is ingepakt en op het podium hebben de mannen ook in de gaten dat ze iets moois neerzetten. Regelmatig werpen ze elkaar een glimlach toe en af en toe zoeken Nax en bassist R (Arjan Nijman) elkaar op. De chemie tussen de twee mannen is voelbaar en ook te verklaren: zij zijn er al sinds de oprichting van de band in 2006 bij. Heeft het publiek verwachtingen van de band: ook de bandleden hebben verwachtingen van het publiek. “Wat zijn jullie stil! Lijkt wel een fokking theater!” roept Nax, vlak voordat hij iedereen bij het nummer Out of My Hands sommeert mee te doen. Hij wordt op zijn wenken bediend: er wordt meegezongen en zelfs nadat het nummer is afgelopen, gaat het publiek nog door. Dan komt de laatste: We Are the Ones. De stemming is alleen maar beter geworden en als ze van het podium vertrekken, weet iedereen: die komen nog wel terug.

“Eigenlijk moet je afsluiten met je grootste krakers, maar aangezien we die allemaal al gehad hebben, Can’t make up my mind en… Can’t make up my mind, spelen we iets anders”, merkt hij op. Het wordt This is How it Ends, een symbolische afsluiter voor het energieke optreden.

Was dat echt de laatste? Nee, na het nummer staat de drummer al op, maar de andere mannen willen nog niet weg. Het is te leuk en dus besluiten ze nog een aller-, allerlaatste te doen. Met een grote glimlach.

Serieuze talenten, die avond in Bibelot in the Powerstage. Nog een aantal optredens in Nederland te gaan voor deze 3fm Serious Talents on Tour. Als je erbij kunt zijn: zeker doen. En in Dordrecht wachten we gewoon op de dag dat ze weer naar Bibelot komen. Misschien wel in de grotere Mainstage?