THE NEW SHINING - 'HEDGES AGAINST THE NIGHT'

Sinds het verschijnen van hun debuutalbum 'Supernatural Showdown' is alles voor de band in een grote stroomversnelling gegaan. De Ridderkerks/Rotterdamse formatie The New Shining ontving lovende recensies en dat leverde de band de nodige naamsbekendheid op. Het trio timmert hard aan de weg; het bereiken van de Finale van de Grote Prijs, promotie door 3FM en toeren met Golden Earring blijken drie overduidelijke voorbeelden hiervan. Laatstgenoemde presteerde het om in de Verenigde Staten naamsbekendheid te creëren en wie weet zit er voor The New Shining ook wel wat meer in?

Singles van het eerste album leverden namelijk in de Verenigde Staten al eens noteringen op in een aantal alternatieve hitlijsten. Amerika lijkt wat in de band te zien en daarom is het niet eens zo gek dat ze hebben besloten hun nieuwe album 'Hedges Against The Night' aan de overkant van de grote plas op te nemen. De productie was in handen van Erwin Musper en dat is absoluut geen kleine naam in de muziekindustrie. Deze producer werkte eerder al samen met Metallica, Van Halen, Bon Jovi en ook Anouk.

Resultaat van deze opnamesessies is een enorm strakke plaat met tien tracks waarbij opener en tevens single 'Shadowcast' er erg lekker inknalt. Melodieuze rock galmt door de boxen en zanger Nax laat meteen van zich horen. In zijn stem is de melancholie hoorbaar en deze past prima bij de songs. Zijn stemgeluid heeft wel iets weg van Keith Caputo, soms zo melancholisch, soms zo rauw. De band benut op 'Hedges Against The Night' alle kwaliteiten die het in zich heeft. Scheurende gitaren en strakke drums vullen de nummers prima op. Ook is er een moment genomen voor een beetje rust. De ballad 'This Close To Heaven' is hier een duidelijk voorbeeld van. Vervolgens voert de band het tempo weer op en dat zorgt voor een fijne diversiteit. Dit alles doorspekt met sterke teksten zorgen voor een compleet plaatje met steengoede rocknummers die prima tussen de internationale producties passen. De locatie van de opnames en de kunsten van Erwin Musper zullen hierin zeker hebben meegespeeld.

Over kunsten gesproken, zoals de titel verwijst naar een citaat uit het boek 'Duma Key' van Stephen King, zo is ook het artwork van de cd van doordachte kwaliteit. Schitterende foto's en teksten sieren het boekje. Er blijkt op 'Hedges Against The Night' overal aan gedacht te zijn. Dat alles bij elkaar maakt het tot zo'n geweldige plaat. Kan Nederland na de Golden Earring weer een internationaal succes in de Verenigde Staten verwachten?