THE [NEW] SHINING - SUPERNATURAL SHOWDOWN

Het heeft even geduurd, maar nu ziet het debuut van The [New] Shining toch eindelijk het levenslicht. Na eindeloos getouwtrek met labels heeft Flow Records de eer gekregen en ligt deze plaat nu in de winkels.

Wat staat erop? Vette tracks, 14 om precies te zijn. “Temptation”, “Red Eyes” en “Heroine” zijn dikke hits in de dop. Mede dankzij de fijne productie, waarvan het mixwerk uit de handen van Oscar Holleman (Krezip, Within Temptation, Heideroosjes) komt. The [New] Shining klinkt als het opgefokte zoontje van de Foo Fighters en U2 en zanger Nax beschikt over een goeie plak schuurpapier in z’n strot, wat de liedjes alleen maar ten goede komt.

TNS klinkt rauw maar tegelijk gepolijst, geschikt voor de radio, dat vond 3fm ook, die de band tot “Serious Talent” bombardeerde. Zoals tijdschrift “OOR” het zou kunnen zeggen: “krachtige rocksongs met kop en staart die doen denken aan de betere dagen van de rock”. Beetje geijkte uitspraak, maar misschien toch wel waar. Productie en liedjes zijn goed, bovengemiddeld, en het trio beheerst hun instrumenten ook prima.

Wat wel gezegd moet worden is dat op de helft van de plaat het “meer van hetzelfde” is, wat de aandacht doet verslappen. Maar het is een onmogelijke opgave om een plaat te vullen met tracks als “Temptation”, die ook op de Heartbreakers & Ass Shakers Part II compilatie staat.

The [New] Shining heeft met “Supernatural Showdown” een prima debuut afgeleverd waar menig band een puntje aan kan zuigen. Prima festivalband, want live staan ze ook hun mannetje, ga ze checken op Wantijpop op 14 juni!