NIEUWE VIDEO: THE [NEW] SHINING - TEMPTATION

Nieuwe muziek uit Nederland! En het rockt! In de videoclip is The [New] Shining terechtgekomen in een fabriek waar een professor bezig is de ultieme droomvrouw te creëren. Terwijl Dr. Frankenstein nog onweer gebruikte om zijn monster tot leven te wekken, besluit deze professor gebruik te maken van de rauwe oerkracht van muziek.

De band neemt plaats en alle instrumenten worden rechtstreeks aangesloten op de apparatuur. Terwijl de mannen zich door een indrukwekkende versie van Temptation heen werken, houdt de professor angstvallig de ketels in de gaten waarin de vrouwen worden gekweekt. De bedoeling is dat er genoeg energie wordt opgewekt om de dames leven in te blazen. Zouden we dat wonder echt gaan meemaken?

De clip maakt vooral indruk omdat alles tot in de puntjes is verzorgd. Misschien blijft de professor wat te anoniem en zakelijk (hij komt een beetje over als de assistent van), maar dat wordt meer dan goed gemaakt door de omgeving. Ik weet niet waar de band zo'n perfecte locatie heeft gevonden, maar de fabriek ziet er bijzonder overtuigend uit. Van de imposante installaties tot de fraaie onderwater-scenes, het hele plaatje klopt. (Ook van de technische kant trouwens. De video is gefilmd met een nieuwe camera van de Red Digital Cinema Camera Company die griezelig hoge resoluties van 4096x2304 kan vastleggen. Zelfs de zwaar gecomprimeerde YouTube-versie oogt al haarscherp. De toekomst is mooi!)

En de muziek?
Dat refrein! Het hele nummer klinkt lekker, maar het moment dat zanger Nax zijn strot opentrekt, Temptation brult en de gitarist die rif inzet blijft me omver blazen. Wat een ontlading. Luister dit nummer een keer met het volume voluit en je dag kan niet meer stuk.

(Mocht je geïnteresseerd zijn: hun debuutplaat 'Supernatural Showdown' is vanaf 18 april te koop!)